Skriv ut

Nyheter

Se fler nyheter i nyhetsarkivet.

2017-06-22
Lediga lägenheter!
Tingsnäs...
Läs mer...
2017-06-19
Ny webbplats inom kort
Mora gymnasium...
Läs mer...
2017-06-19
Sommarlov!
Uppropstider...
Läs mer...
2017-06-14
Skolkorten giltiga t o m 17 juni
Skolkort lå 17/18...
Läs mer...
2017-05-31
Prövning i augusti
Sista anmälningsdag 13/6...
Läs mer...
2017-04-06

Hockeygymnasiet i Mora levererar

"Kompetens för framtids segrar"

Våra f d elever som gått hockeyutbildningen på Mora gymnasium har ju verkligen lyckats bra! De har spelat i Mora IK som nu gått hela vägen upp till SHL. Fantastiskt roligt! Grattis till William Pethrus, Victor Amnér, Filip Halvordsson, Patrik Eklund, Henrik Eriksson, Mats Hjort, Alexander Hilmersson.

Mora IK har stärkt upp juniorsidan innevarande säsong. Den förra Moraspelaren Johan Rosén är junioransvarig men också ny huvudtränare i J18 samtidigt som han har en halvtidstjänst hos oss på Mora gymnasium. Johan berättar att en av de viktigaste prioriteringarna är att öka både antalet och kvalitén på spelarna som vi utvecklar internt. På hockeygymnasiet skapas förutsättningarna för att spela i ett lag efter gymnasiet. Av 280 ansökningar ska 14 platser tillsättas i Mora. Det är ett tufft men roligt jobb för Johan att välja ut framtidens hockeyspelare. 

Övriga specialidrottslärare på hockeygymnasiet är Malte Steen, som för 23 år sedan startade hockeygymnasiet i Mora. Därmed har han hockeyfostrat ett antal NHL, SHL och allsvenska ishockeyspelare. Malte har själv även spelat i landslaget, Mora och andra SHL-klubbar. Andreas Olsson har spelat 10 år i allsvenskan med Mora IK och en sväng i SHL och Magnus Blårand, fystränare för Islands hockeylandslag och tidigare ungdomsansvarig i Djurgården. Tillsammans har alla ett långt och lyckosamt förflutet inom ishockeyns värld.

Vi får heller inte glömma vår specialidrottslärare Peter Iversen som har stor delaktighet i Mora IK:s A-lags uppgång till SHL, då han är A-lagets målvaktstränare. På hockeygymnasiet ansvarar han för målvakterna och för den teoretiska utbildningen.

<< Tillbaka
moragymnasiesarskola.se