Rektor:

moradraken.blogspot.se

Välkommen till Mora gymnasiesärskola och
Fritidshemmet Draken!

OBS! Sista ansökningsdag till Mora gymnasiesärskola är 16 februari.

Mora, Orsa och Älvdalens gymnasiesärskola

På vår skola har vi stort fokus på vuxenlivet. Du kommer att ha både teoretiska ämnen och jobba praktiskt. Alla utbildningar är 4 år.

Under skoltiden så bor man hemma, men det finns möjligheter till avlastningsboende (kontakta LSS-handläggare i kommunen för mer information.

Vårt mål är, att när du lämnar skolan, så har vi jobbat fram en plan för sysselsättning, boende och fritidsaktiviteter så att du får ett bra vuxenliv.

Skolan har ett bra samarbete med Arbete och utveckling i Mora kommun, olika privata företag, Rosa Huset (Mora kommuns ungdomsverksamhet), Stall2S, Snoezelen (Sinnenas hus) och många andra aktörer som kan vara av värde för dig både under skoltiden och senare som vuxen.

Eftersom vi har flera elever från andra kommuner strävar vi efter samma mål för dem fast på deras hemorter.

På gymnasiesärskolan finns det både nationella program och ett individuellt program.

Gysär broschyr

Fritidshemmet Draken

Skolan har ett fritidshem, Draken, i samma lokaler. Elever som har behov av fritids före eller efter skolan samt på lov, kan söka plats genom LSS.

På Draken kan man göra roliga aktiviteter som att vara i skog och mark, bowla, spela musik, simma, åka skidor och mycket mer. Naturligtvis finns det också möjligheter till vila och lugn och ro. Fritids samarbetar också med Rosa Huset 1 dag/vecka.

Personalen har lång erfarenhet av ungdomsverksamhet och utbildning inom autismspektrum.